Lehetetlen lenne jó használt gumit venni?

használt gumi

A gazdasági helyzet miatt egyre több autótulajdonos dönt úgy, hogy kompromisszumot kötve a minőség és az ár között szűkebbre húzza a nadrágszíjat, és ott spórol, ahol tud. Az ilyen válságos szituációk terméke az eladó használt gumi, ami érthető módon, jóval költséghatékonyabb, mint az újonnan a boltok polcaira került társa. Bár kezdetben jó ötlet lehet spórolni az abroncsokon, az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy ha nem vagyunk eléggé figyelmesek és tapasztaltak a témában, könnyen megüthetjük a bokánkat.

Arra azonban készüljön fel, hogy több felől is azt a véleményt fogja hallani, hogy a használt gumik értéktelenek és hasznavehetetlenek- persze ezt nem miden esetben igaz, szerencsére. Az első tipp a megfelelő használt gumi kiválasztásához, hogy azt semmilyen körülmények között ne az internetről rendeljük. Messziről jött ember azt mond, amit akar, tartja a mondás, és mintha ez különösen igaz lenne a netes hirdetések esetében.

A használt gumi vásárlás abban az esetben váltja be a hozzá fűzött reményeket, ha személyesen vizsgálja meg a szóban forgó árut. Ne higgye el, amit a –tisztelet a kivételnek- minden hájjal megkent eladó mond! Az ő érdeke az, hogy megszabaduljon a használt gumitól, még akkor is, ha tudja, az nem éppen a legjobb minőséget élvezi. Ne csak kívülről, belülről is szemrevételezze a gumit, hiszen az esetleges javítások csak így kerülhetnek napvilágra.

Az sem jelent gondot, ha Ön nem tartozik a legtapasztaltabb személyek közé, ám ez esetben gondoskodjon egy kísérőről is, aki releváns kérdéseivel és éles megfigyeléseivel hatékony segítséget jelent a vásárlás során. Végül, de nem utolsó sorban, végezzen egy kis nyomozást is a kereskedő hírnevével kapcsolatosan. A különféle internetes fórumokon keresztül rengeteg információt gyűjthet be, és felvértezheti magát a megfelelő tudással is. A használt gumi vásárlás, amint láthatjuk, nem ördöngösség, csupán figyelni kell a részletekre.