Miért tartják sokan megbízhatatlannak az autókereskedéseket?

autókereskedés
autókereskedés
Autókereskedés

A férfiak és az autók kapcsolata különleges érzelmekről árulkodik, hiszen az erősebbik nem képviselői hihetetlenül erősen képesek ragaszkodni a verdájukhoz. Pontosan emiatt nem mindegy, hogy a választott autó milyen állapotban van, hiszen még a legerősebb szerelem is elmorzsolódik a szervizesnél tett rendszeres látogatások alatt. Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy az új autó megvétele előtt rengeteg időt kell fektetni a négykerekűvel kapcsolatos információk beszerzésére, de ha valóban a tökéletesre vágyunk, nem elég csak a kocsi tulajdonságainak utánajárni. Bizony, az autókereskedés, ahonnan vásárolnánk, éppoly nagy körültekintésű nyomozást igényel a vevő részéről, mint a termék, amiért kiadja a sokszor csillagászati összegekkel vetekedő pénzmennyiséget.

Ha megkérdeznénk tíz tapasztalt gépjármű tulajdonost, garantáltan jelentős hányaduk mondaná, hogy „csak óvatosan az autókereskedésekkel”. Honnan ered ez a nagyfokú bizalmatlanság? Mi az, amire oda kell figyelni, mielőtt betennénk a lábunkat a szóban forgó intézménybe? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseknek jártunk utána, ha épp aktuális a téma, mindenképpen érdemes velünk tartania. Az első és legfontosabb szempont, ami alapján megítélhetjük az autókereskedést, ahova beléptünk, az alkalmazottak viselkedése. Bagatellnek hangzik, mégis igaz: amilyen korrektül bánnak Önnel, a kiválasztott autó is hasonló minőséget élvez. Az autókereskedés alkalmazottai tipikusan három kategóriába tartoznak.

Vannak a flegmák, akik szinte szívességet tesznek azzal, hogy a húsz perce tanácstalanul álldogáló potenciális érdeklődőhöz odalépjenek, és vannak a cukormázas bevonatú, negédes mosolyú, az égről a csillagokat is lehazudó eladók. Természetesen azt senkinek nem kell részletekbe menően elmagyarázni, hogy az imént jellemzett két típus miért veszélyes. Szerencsére akadnak azért még szép számmal olyan lelkiismeretes kollégák is, akik udvariasan, korrektül, közérthető módon válaszolnak a feltett kérdésinkre, és bár a vásárlás irányába terelgetnek –ami érthető, hisz ez a munkájuk-, azt nem durván és idegesítően teszik, hanem a józanész keretein belül maradnak. A munkatársak magatartása mellett fontos tényező magának az autókereskedésnek a hírneve is.

A Google ebben az esetben is a barátunk, hívjuk is segítségül azt bátran a praktikus-, és ami a legfontosabb- őszinte fórumok formájában. Sok mindenre lehet következtetni az adott autókereskedés weblapjáról is. Szánja rá az időt, olvasgasson az autós bolt megjelentetett hirdetései között, próbáljon a sokszor rózsaszín köd mögé lesve meglátni az igazságot. Ne dőljön be a „hatalmas akciók, fergeteges leárazások” felhívásoknak, hiszen, míg a költséghatékony vásárlás, mondjuk, működik a ruházati elemek esetében, garantáltan átverés, ha többmilliós járgányokról van szó. Szintén fontos, hogy a kiszemelt autó minden apró részletéről legyünk informálva, ha ez nem történik meg, ne is gondolkodjunk az árajánlat kérésen. A kocsi vásárlás tipikusan az a kategória, ami roppant gondos körültekintést igényel a részünkről, így ne hagyjuk magunkat néhány negédes mondattól elkábítani, mert később már hiába is fogjuk a fejünket.