Mikor érdemes lecsapni a téli gumi akcióra?

téli gumi akció
téli gumi akció
Téli gumi akció

A téli gumi kifejezés hallatán a legtöbbünk lelki szeme előtt egy kanyargós, hóborította szerpentin, és az azon csúszkáló, küszködő gépjármű jelenik meg. Az igazság viszont az, hogy nemcsak az ilyen szélsőséges viszonyok igénylik a téli abroncsok meglétét. Már ősszel is szükséges lehet a csere, főleg, ha az időjárás előveszi a „nyirkosabbik” énét. A megfelelő tapadás pontosan ezért létfontosságú, amit tulajdonképpen a prémium kategóriás szettek remekül is biztosítanak.

Nem titok, hogy a szezonális garnitúrák nem olcsók, ám szerencsére a téli gumi akció megszépíti a vásárlást – feltéve, ha mindig szemfülesen vizslatjuk a különféle honlapok kínálta nagyszerű lehetőségeket. Mikor a legérdemesebb élni a téli gumi akcióval? Erre könnyen megtaláljuk a választ, ha figyelemmel követjük az időjárás jelentést, hiszen, ha a hőmérséklet huzamosabb ideig 7 Celsius fok alatt marad, eljött az ideje a téli lábbelinek.

Megtörténhet azonban az is, hogy a legnagyobb hőségben akadunk bele egy kihagyhatatlan ajánlatokkal operáló téli gumi akcióba. Butaság lenne kihagyni a kínálkozó alkalmat, főleg abban az esetben, ha a birtokunkban lévő abroncs már nem a legjobb minőségnek örvend. Honnan lehet megállapítani, ha a gumi elöregedett? A legegyszerűbb, ha a górcső alá vesszük a profilmélységeket: 3-4 mm alatt már nem megfelelő az abroncs minősége, és balesetveszélyes a vezetés is.

Abban az esetben is érdemes elgondolkodni a befektetésen, ha a gumi szálhibás, illetve amennyiben nem egyenletes a kopása. A szóban forgó termék költséghatékony megvásárolása egyébiránt sohasem jöhet rosszkor, hiszen az igazság az, hogy az új garnitúrák ára, főleg, ha prémium színvonalról beszélünk, nem egy esetben csillagászati összeggel vetekszik. Tehát, ha rátalál egy kihagyhatatlan, vonzó kritériumokkal meghirdetett téli gumi akcióra, ne habozzon, lépjen a tettek mezejére!