Okok, amiért érdemes szénszálas motoros sisakba invesztálni

motorok
motorok
Motorok

A motor maga a szabadság! Annak, akinek nem volt még szerencséje egy hosszabb országúti motorozáshoz, nem tudhatja, milyen érzés, ha a szél az arcunkba csap, előttünk nincs más, csak a végtelen tér, mögöttünk a legyűrt kilométerek hada, hajunkban a napsugár melege. Bizony, a motor nem véletlenül sok kultúrában a szabadság, s talán kicsit a bohém életérzés, szimbóluma. Sajnos azonban az elmúlt évek tapasztalata bebizonyította, a motorozás roppant veszélyes hobbi, főleg, ha nem tesszük meg a kellő óvintézkedéseket annak érdekében, hogy épp bőrrel ússzuk meg a feledhetetlen túrát. A biztonság az első, mondják sokan, de mit jelent ez pontosan a gyakorlatban?

A helyzet az, hogy aki ült már motorkerékpáron, tudja, a jármű sokkal inkább ki van téve a környezeti hatásoknak, mit például a jóval biztonságosabb autó. A sisak megléte ez esetben esszenciális, ám egyáltalán nem mindegy az sem, milyen típusnak szavazunk bizalmat. A szakemberek szerint a szénszálas bukósisakok beváltják a hozzájuk fűzött reményt, hiszen megfelelő védelmet nyújtanak az utasok számára. Érdemes már rögtön a cikk elején leszögezni, hogy míg a motor-vásárlás esztétikai aspektusába beleszólhat az egyéni ízlésvilágunk szerinti véleményünk, a sisakvásárlás pont nem ilyen kategória.

Ez esetben nem a divatosat, a szépet vagy a „cukit” keressük, hanem azt, ami a legnagyobb valószínűség szerint megvédi a koponyánkat a lehetséges meglékelődéstől. Nyersen fogalmaztunk? Nos, talán nem is olyan baj, ha emiatt néhányan komolyabban veszik a sisak beszerzését, és nem az esztétika, sokkal inkább a strapabíróság és a minőség oltárán áldoznak a vásárlás során. A jó sisak ápol és eltakar, azaz megfelelően kiszűri a különféle zavaró, balesetveszélyes környezeti hatásokat, mint például a napfény, a por vagy a felpattanó kövecskék. A megfelelő rögzítés szintén roppant fontos.

Abban az esetben, ha a sisak csúszkál a fejünkön, nincs stabilan rögzítve, a kemény koccanás során sem fog a helyén maradni. A jó motoros bukósisak jól illeszkedik, ám emellett kényelmes is. A szóban forgó termék hosszú távú befektetés, éppen ezért nem érdemes garasoskodni a vásárlás során. A szénszálas termékek tökéletesek, hiszen amellett, hogy elnyűhetetlen és időtálló anyagból készültek, könnyűek is, illetve komfortos viseletet, biztonságos közlekedést nyújtanak a felhasználónak. Nem árulunk zsákbamacskát: ez a produktum nem olcsó – viszont muszáj feltenni magunknak a kérdést, mennyit ér a saját, illetve mások biztonsága? Ugye, hogy a válasz tükrében már nem is olyan nehéz kicsit mélyebbre nyúlni a zsebben?