Szemezgessünk az olcsó autók felhozatalából

olcsó autók

Az egyik kimutatás szerint a Magyarországon forgalomban lévő autók átlag életkora 14 év. Az a személy tehát, aki 10 évnél fiatalabb járgánnyal furikázik, elmondhatja magáról magyar viszonylatban, hogy azok közé a kevesek közé tartozik, akik megengedhették magunkat az új verda megvásárolását. Tartja magát az a hiedelem, hogy az olcsó autók már gazdát cseréltek egyszer, tehát használtak. Az igazság viszont az, hogy ha az olcsó autók egyikére fáj a fogunk, nem kell feltétlenül megcélozni a használt autókereskedést, elég, ha figyelmesek vagyunk, és nyitva tartjuk a szemünket.

Természetesen roppant fontos a kellő mennyiségű információ összegyűjtése is, ugyanis a kocsi-vásár tipikusan abba a kategóriájú befektetésbe tartozik, aminek a maximálisan kielégítő eredmény érdekében nem árt elegendő időt szentelni. Érdemes meghatározni, mi az, amit keresünk egy autóban, sőt, ha valóban precízek szeretnénk lenni, akár pro-kontra listát is készíthetünk azokról a gépjárművekről, amelyeken gondolkodunk. Azoknak a családoknak, akiknek fontos a megbízhatóság és a tágas tér, viszont nem szeretnék kifosztani teljesen a kasszát, a Hyundai i30 lehet a tökéletes opció.

Nem túl óriási, de kényelmesen el lehet benne férni, a fogyasztása több, mint komfortosan vállalható, műszakilag abszolút megállja a helyét, és akár kétmillió forint alatt is megvehetjük. A gondos karbantartás és a megfelelő szervizelés fejében a szerelőműhelyeket is hosszú ideig elkerülhetjük, ha az iménti autónak szavazunk bizalmat. Az olcsó autók között a Toyota Prius is dobogósnak számít, főleg, ha Ön kizárólag, mint használati eszközre tekint az autójára. Ismeri ugye azt a típust, aki már-már családtagként néz a verdára? Ha ez Önben csak kedélyes jókedvet kelt némi ironikus mosoly társaságában, az imént említett autó egyenesen le fogja venni a lábáról!

Törődést szinte alig igényel, a fogyasztása roppant alacsony, műszakilag viszont nagyon is rendben van, és az ára is kielégítően költséghatékony. Akár egy mosógép: kizárólag azért van, hogy az igényeinket és a szükségleteinket szolgálja, de érzelmi kötődés nincs az eszköz és a gazdája között. Ha városi használatra keres kis autót, amiben azért el is lehet férni, a Honda Jazz-nél valószínűleg nem talál alkalmasabbat. Az autósvilág berkein belül sokszor visszatérő poén a Honda Jazz eszméletlen tulajdonsága, ugyanis a kocsit kívülről szemlélve senki nem gondolná, hogy mennyi szabadon felhasználható hely van benne – ráadásul nem is drága, ha pedig használtan vesszük, egyenesen ajándéknak számít. Az olcsó autók között nem ördöngösség eligazodni, de ha nincs egyáltalán tapasztalatunk a témában, mindenképpen kérjünk segítséget valakitől, ha az autókereskedés meglátogatása a cél.