Terepjáró gumik eltérnek a többi abroncs típustól

A terepjáró gumi jóval mélyebben barázdált
A terepjáró gumi jóval mélyebben barázdált

Az erdészek nem tudják egy egyszerű személygépkocsival ellátni a feladatukat. A nagy sár és a különféle terepviszonyok szükségessé teszik a terepjárók alkalmazását. Ezekhez a járművekhez speciális abroncsokra van szükség. A terepjáró gumik nagysága jelentősen eltér attól, mint amelyet egy másik autó esetében szoktunk használni.
Nagy jelentősége van a mintázatnak, amely jóval mélyebb, így kiválóan lehet vele közlekedni sáros úttesten is. A terepjáró gumi kifejezetten arra lett tervezve, hogy a gépkocsi nem aszfaltos úton közlekedik. Kifejezetten földes és erdei utakra vannak szánva a terepjárók.
Persze nem csak erdészek járnak terepjáróval. Vannak olyanok is, akik tanyán laknak vagy egy olyan részén a településnek, ahova nem vezet aszfaltos út. Ezeken a helyeken a négy kerék meghajtásos terepjárókra van szükség a megfelelő abroncsokkal együtt.
A terepjáró gumikhoz már az interneten is hozzájuthatunk. Több márka terméke közül választhatunk, ha megkeressük a megfelelő webáruházat. Méretbeli különbséggel is találkozhatunk, illetve ez szerint szokott az ár is változni.
A legtöbb esetben ezeknek a nagyobb méretű abroncsoknak a cseréjét a legjobb autószerelőre bízni. Megfelelő emelőre és csavar behajtó szerszámokra van szükség ahhoz, hogy a terepjáró gumi a helyére kerüljön. Sokan használnak dísztárcsát is, de ennek sok esetben nincsen értelme, hiszen a terepviszonyok miatt könnyen leszakadhat.
Ha vásárolunk autógumit, akkor ahhoz kapunk garanciát is. Érdemes alaposan végignézni az egyes szaküzletek kínálatát, hiszen számtalanszor találkozhatunk akciókkal is.