Mikor vásároljunk téli gumit?

A szakemberek szerint téli gumit mindig tavasz elején kell vásárolni.
A szakemberek szerint téli gumit mindig tavasz elején kell vásárolni.

Egy autó számára minden esetben szükség van a megfelelő abroncsokra, hiszen csak így tudunk biztonságosan részt venni a forgalomban. Minden évszakhoz másik típust kell használni. A téli gumi mintázata mélyebb és más összetételű magának a guminak is a szerkezete. Hidegben sem keményedik meg és ennek köszönhetően megfelelő tapadást képes biztosítani az aszfalton.
Nagy kérdés, hogy mikor érdemes beszerezni ezeket az abroncsokat? Egy átlagos személyautó esetében a gumik darabja tíz ezer forint környékén mozog. A téligumi akcióval ennél valamelyest olcsóbban is hozzájuk juthatunk. Sokan esküsznek az online áruházakra, ahol az árak igen kedvezőek, de ne felejtsük el rászámolni a kiszállítási költséget se.
A szakemberek szerint téli gumit mindig tavasz elején kell vásárolni. Ilyenkor vannak a legnagyobb téligumi akciók, amikor akár harmad árral kevesebbért is meg tudjuk vásárolni az adott abroncsokat. Természetesen a nevesebb márkák téli gumi termékei általában drágábbak még akció keretében is, de a szezon végén, így februárban vagy márciusban olcsón beszerezhetjük ezeket is.
Ősszel a téli gumi árak mindig magasabbak, hiszen megnő a kereslet. Amikor már az autósok nagy része a nyári gumit keresi, akkor a csökkenő keresletnek köszönhetően egyre gyakrabban találkozhatunk téligumi akciókkal. Érdemes mindig figyelmesen járni a boltokat és nézni a webáruházakat, mert számos esetben különféle egyéb kedvezményeket is kihasználhatunk, így akár felnit is kaphatunk ajándékba.
Autó tulajdonosként mindig csak a megfelelő, évszakhoz való abroncsokkal vegyünk részt a forgalomban.