A sörpong szabályok nem bonyolultak

Sörpong szabályok

Számos, jó hangulatot teremtő bulijáték alkalmazható a különféle baráti összejöveteleken. A sörpong szabályok igen egyszerűek és könnyen megérthetőek. A játékhoz szükség van egy hosszabb asztalra, csapatonként 10-10 pohárra, ezekbe sört vagy más italt kell tölteni és egy pingpong labdára. A sörpong szabályok értelmében, ezeket a poharakat háromszög alakban ajánlott elhelyezni az asztal mindkét végén. A cél, hogy a labdát beledobja a játékos az ellenfél poharába, lehet közvetlenül vagy pattintva, ahogy könnyebben kivitelezhető. Ilyen esetben az ellenfél ki kell igya a pohárban található folyadékot és az üres pohár kikerül a játékból. A sörpong szabályok szerint az a játékos vagy csapat nyeri meg, aki először üríti ki az ellenfél összes poharát.

Az asztalitenisz szabályok előírják a játék menetét

A sporttevékenységek akkor sikeresek, ha az adott sportágra vonatkozó feltételek megvalósulnak. Az asztalitenisz szabályok ismeretének hiányában is lehet a labdát ide-oda ütögetni szabadidős tevékenységként, de ajánlott kezdőként is megismerkedni az alapokkal, annak érdekében, hogy a játék élvezetesebb legyen. Az alap asztalitenisz szabályok szerint a versenyben 2-4 játékos vehet részt. A cél a labdát egy ütő segítségével váltakozva átütni az ellenfél térfelére. A pontot az kapja meg, aki utoljára ütötte át a labdát szabályosan az ellenfél oldalára. A játszma addig tart, amíg valamelyik játékos eléri a 11 pontot. Minden második szerválást követően szervacsere történik. Az asztalitenisz szabályok azt is előírják, hogy milyen hibák elkövetéséért jár pontvesztés.

A ping pong szabályok betartásával lesz élvezetes a játék

Az asztalitenisz nemcsak a labda ide-oda ütögetéséből áll. A ping pong szabályok pontosan előírják, hogy a játékmenetnek miként kell történnie. A szerva az adogatás megkezdése, ezzel már kezdetét is veszi a pontszerzés, mivel, amint a labda fel lett dobva, az máris a játék részévé vált. Minden második szerva után szervacsere szükséges. A szerváló mindkét lábbal az asztal mögött áll és ebből a pozícióból indítja a labdát. A pont annak a játékosnak jár, aki utoljára ütötte át szabályosan a labdát az ütővel az ellenfél oldalára. A ping pong szabályok értelmében, a játék addig tart, ameddig valamelyik játékos 11 pontot szerez. Természetesen büntetőpontokat is vannak a nem megfelelő játék esetén, például nem engedélyezett az asztalt kézzel megérinteni.

A ping pong ütő választás több tényezőtől függ

Az asztaliteniszhez szükséges egy középen hálóval elválasztott asztal, egy labda és a kéz meghosszabbításaként alkalmazott ütő. A ping pong ütő választás számos tényezőtől függ, leginkább az a mérvadó, hogy versenyszerű sportként vagy éppen szabadidős tevékenységként gyakorolja a játékos az asztaliteniszt. A választás során figyelembe kell venni a modellek gyorsaságát, irányíthatóságát és a rezonanciáját. Mindegyik ütő 3 részből áll: az általában fából készült pengéből, a leginkább poliuretán alapanyagú szivacsból és a sima vagy bordázott felületi borításból. Kezdők esetében a ping pong ütő választás leginkább fontos paramétere a borítás milyensége, mivel ez határozza meg azt, hogy milyen a labda fogadása és sebessége.