Autószerviz választási tanácsok tapasztalatlanoknak

autószerviz

Mindenkivel megesett már, hogy elromlott a birtokában lévő gépjármű. Az autó meghibásodása önmagában még nem katasztrófa –bármilyen bosszantó is-, viszont, ha nem találunk megfelelő autószerviz műhelyt, az már felér egy tragédiával. A tapasztalt, sokat próbált sofőrök mobiltelefonja garantáltan tartalmaz egy-két megbízható szerelő telefonszámát, de mi van akkor, ha mi magunk még nem kerültünk ilyen szituációba?

Mi megosztunk néhány olyan tippet, ami a kezdő vezetőknek aranyat érhet! Nos, az elsős és talán a legfontosabb szempont az autószerviz kiválasztásakor annak renoméja. Manapság a szabad információ áramlás korát éljük, így egy kis internetes kutatómunkával a legkisebb műhelynek is utána tudunk nézni, olyan hasznos adatokat begyűjtve, amelyek felhasználásával könnyen megítélhetjük, milyen hírnévnek örvend az adott autószerviz. A fórumok, ahol a felhasználók az anonimitás jótékony leple alatt osztják meg a tudásokat, szintén nagyon praktikus táptalajt adnak a döntéshez.

Amennyiben többé-kevésbe megvan fejben a döntés, látogasson ki személyesen is a választott autószervizhez. Az első benyomás roppant fontos. Abban az esetben, ha úgy látja, a garázs koszos és rendetlen, érdemes másik autószerviz után nézni, hiszen valószínű, hogy az ott dolgozók munkája is hasonlít a hely állapotához. Persze az itt-ott található olajfoltok nem számítanak, hiszen ott, ahol dolgoznak, a szennyeződés kialakulása elkerülhetetlen – különbség van azonban az egészséges munkahelyi „kosz” és a szedett-vedett rendetlenség között.

Az árak kérdése szintén mérvadó. Mint sok más esetben, az autószerviz kiválasztásánál sem az a jó, ha minél olcsóbban dolgozik a szakember. Az a szerelő, aki tudja, mennyit ér a tudása és a munkája, megkéri az árát is. Igyekezzünk ez esetben is az arany középúton maradni, ne essünk át a ló túlsó oldalára. Amennyiben betartjuk ezeket a hasznos és kipróbált tippeket az autószerviz kiválasztása során, a siker szinte előre borítékolható, és garantáltan elégedettek leszünk a döntésünkkel.