Kiemelten fontos a minőségi motorgumi!

motorgumi
Motorgumi

A nyári időszak kifejezetten a motorosok kedvence. Ilyenkor nagyon sokan rajzanak ki az utakra és igyekeznek minél nagyobb távolságokat megtenni. Amennyiben mi magunk is örömmel pattanunk fel a kétkerekű járműre, akkor van néhány dolog, amire érdemes kiemelten figyelnünk, mielőtt útnak indulnánk. Az egyik leginkább előtérbe kerülő rész a motorgumi legyen. A műszaki állapot kiválóságát biztosítandó az abroncsok felülvizsgálata kihagyhatatlan.

Miért fontos a motorgumi?

A hosszú tél során a jármű folyamatosan egyetlen pontban található, ami rosszat tesz a kerekeknek. Ajánlott ezért rendszeresen megjáratni vagy legalább arrébb tolni, hogy kimozduljon az alap állapotból.

Természetesen elég sok kell ahhoz, hogy a motorgumi deformálódjon, de ettől még az idő és az anyagfáradás képes kialakítani ezt a helyzetet. A motorgumi az, ami közvetlen kapcsoltba kerül az úttal és ezért sokkal érzékenyebb annak hibáira, mint bármelyik más alkatrész.

Elég csak egy apróbb sérülés a motorgumi felületén és a nagy sebesség során a kicsúszás esélye fokozódik. Vegyük elejét a baleseteknek a megfelelő abroncsok felszerelésével. A közlekedés biztonság szempontjából a féktávolság csökkentése érdekében, csakis a kiváló motorgumi mellett voksoljunk.

A motorgumi egyszerűen beszerezhető

Szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen a kétkerekű járműkre is olyan nagy a motorgumi kereslet, hogy azokat már pár kattintással megrendelhetjük online. Egyáltalán nem egy ritka termékkategóriáról van szó.

A kínálat óriási és egyre bővül. Sok márka és típus várja a megrendelésünket, de mielőtt ezt megtennénk, figyeljünk a megfelelő paraméterek megadására. A két keréken történő utazás sokkal kitettebbé teszi az embert a sérüléseknek, mintha egy kaszni mögött ülnénk. Ebből adódóan a biztonságra is több energiát és pénzt kell áldoznunk.

Ne érjük be tehát csakis a legjobbal a motorgumi terén. A felszerelést mindig bízzuk profi szakemberre és amennyiben azt vennénk észre, hogy valami nem stimmel, akkor azonnal kérjünk segítséget és szükség esetén cseréltessük le az abroncsokat.