Nagyon pörögnek Magyarországon a használt téli gumik

Jó állapotban levő használt téli gumik
Jó állapotban levő használt téli gumik

Van, ahol törvény írja elő és van, ahol csak ajánlott a használata, viszont világszerte szinte mindenhol felkerülnek a téli gumik, amikor lehűl az idő és beköszönt a hideg évszak.

Rengeteg gumigyártó cég dolgozik azon, hogy tökéletes abroncsokat állítsanak elő és dobjanak a piacra. A vásárlónak viszont ennél egy kicsivel könnyebb a dolga, hiszen megveheti az új terméket, de a használtat is. Magyarországon egyre többen választják az olcsóbb megoldást és használt téli gumikat vásárolnak.

Ennek megvannak az előnyei és a hátrányai is, mivel így olcsóbb lesz a termék, viszont valószínűleg kevesebbet fog tartani. A használt gumiknak azért lehet ilyen nagy kereslete, mert az eredeti ár töredékéért megvásárolhatóak.

Viszont sokan úgy gondolják, hogy egyszer kifizetnek egy nagyobb összeget és a megvásárolt gumi kitart több évig. A másik vásárlócsoport viszont azt mondja, hogy inkább az olcsóbb és használtabb abroncsokat vásárolják, mivel ezek is szinte ugyanolyanok. Természetesen mindenki azt veszi meg, amelyiket akarja, viszont az tény, hogy Magyarországon inkább a használt gumik mellett döntenek.